Hvordan vasker du dine sko?

Kuidas sa oma kingi pesed?

Tenisoomade pesemine on asi, mille peale paljud võivad mõelda kui mitte liikuvasse toimumisse. Tihti kasutame samu jalatseid uuesti ja uuesti. Võime ka arvata, et jalatsid on nagu riided ja et need saab lihtsalt pesumasinasse panna, et need puhtaks saada. Kuid tihti juhtub, et võime rikkuda jalatsite delikaatseid materjale, mis on nende koostises kasutatud, ja halvemal juhul kujundada jalanõud täiesti vale vormi. Seega, kui mõtled, et pesed jalatseid pesumasinas, tee seda ettevaatlikult ja hoia neid eemal kuivati ​​kõrval. Pane jalatsid padjapüüridesse, kasuta külma vett, väga vähe pesuvahendit, ja kui pesed täiesti valgeid jalatseid - kasuta pleegitit, madala või ilma tsentrifuugimiseta, ja lase neil õhu käes kuivada. Igatahes, ärge kasutage kuivatit! Allpool selgitame, kuidas neid käsitsi pesta, et vältida lemmikpaari rikkumist.

Väldi määrdeid selle trikiga

Üks parimaid nõuandeid valgete jalatsite hoidmiseks on ennetus. Kui soovid hoida oma uusi teniseid puhtad ja valged, on esimene asi, mida peaksid tegema, jalaõlid enne kasutamist. See aitab vähendada mustuse kinnitumist jalatsitele ning igasuguseid laike on lihtsam eemaldada. Kui kahju on juba juhtunud, on meil mitmeid tõhusaid näpunäiteid, mis eemaldavad isegi kõige hullemad laigud.

Üldised nõuanded

Siin on mõned üldised nõuanded, kuidas säilitada oma jalatsite välimust ja kvaliteeti, enne kui läheme otse edasi, kuidas neid pesta. Need on väga lihtsad ja saavad kiiresti toredaks väikseks rutiiniks, kui oled koju tagasi tulnud. Parim on need sammud teha võimalikult vara, et vältida olukorda, kus nende puhtaks saamine on tõeliselt keeruline.

Samm 1 - Eemalda nähtav mustus. Hinda, kui palju aega sul on seda teha, ja kasuta puhtaid rätikuid, vana hambaharja, mille oled kavatsemas ära visata või kui oled tõeliselt kiire; oma käsi.

Nagu hammastega, on oluline eemaldada jalatsitest mustus, et see ei halveneks - see säästab sind tulevikus probleemidest ja peavaludest.

Samm 2 - Järgmine asi, mida saad teha, on eemaldada jäänud mustus, mis tuli kas õuled või pood. Isegi kui sa lihtsalt jalutasid poodi, kus tee on puhas - saad üllatuda, kui palju võib jalatsite alla kinni jääda.

Pese jalatseid niiske rätikuga või suunatud veejuga, näiteks kraani või dušipea all, kui oled piisavalt ettevaatlik. See on eriti kasulik, kui oled olnud jooksul metsas, kus see on niiske ja mudane.

Samm 3 - Lõpuks, puhasta suuremad ja nähtavad plekid. Kui sul on jalatsitel suured plekid ja need on äsja tekkinud, on tõenäoliselt võimalik need eemaldada, kui kiirelt kannad plekile seebivee segu.

Milliseid tooteid saad selleks kasutada, sõltub jalatsitest ning me süveneme hiljem artikelis, kuidas eemaldada raskemaid plekke ja jälgi. Ülejäänud üldised nõuanded aitavad sind, kuid on oluline olla ettevaatlik erinevate materjalidega, millest jalatsid on valmistatud, ja see nõuab veidi rohkem teie tähelepanu, kui peate neid rohkem puhtaks tegema. Allpool juhatame sind läbi, kuidas pesta kootud, mesh, kanva, nahk, sünteetiline nahk ja seemisnahk jalatseid.

Kootud ja mesh jalatsid

Ka nimetatakse kootud või kootud jalatsiteks, mis on hingavad ja näevad välja nagu võrgustikud. Viimasel ajal on suur trend kootud teniste kandmine, kuid probleem on, et need muutuvad kergesti mustaks. Erinevalt teistest materjalidest, mida jalatseid valmistamisel kasutatakse, on kootud materjalid oma olemuselt väga poorsed; see tähendab, et need on varustatud pooride ja avadega. See tähendab, et nad meelitatakse muda, mustuse, higi ja kõigi muude asjadega, mis armastavad voolata nende materjalide sisse, ja tihti võivad need tunduda peaaegu võimatuna puhastada.

Mesh jalatsid kannatavad sama probleemide all, kuna need on samuti valmistatud hingavast materjalist. Mustus ja muu praht jääb kinni jalatsite võrgustikku, kui oled näiteks jooksmise ajal. Kuid erinevus mesh ja kootud jalatsite vahel on, et mesh jalatsid on tavaliselt valmistatud sünteetilistest materjalidest, nagu polüester või nailon, ja seetõttu kannatavad nad sügavamale puhastamisele.

Kuidas pesta jalatseid pesumasinas

Meie jooksujalanõud on valmistatud mesh-materjalist ja oleme leidnud, et need taluvad pesumasinat, nii kaua, kui eemaldad paelad ja sisetalla ning seadistad pesumasina 30 kraadi ja madala tsentrifuugimise peale. Valged jalatsid on valmistatud nii, et nad säilitavad oma valge värvi kauem. Kui soovid olla ettevaatlikum, siis järgige allolevaid nõuandeid.

tennis, jalatsite pesemine, kuidas jalatseid pesta

Selgelt järgides seda juhendit, teeme vähe võimalikust. Kuigi kootud ja mesh jalatsid vajavad armastust, ei tähenda see, et need ei saa tagasi oma algsesse seisu - nad vajavad lihtsalt veidi rohkem kannatlikkust ja õrnust.

Kuidas seda teha

Kootud jalatsite puhul pead olema väga ettevaatlik, kuna need on pehmed ja vormitavad, muutes need habrasemaks võrreldes nailonisegu mesh või muude materjalidega. See tähendab, et harjamine on välistatud ja kangas ei kannata liialt jämedat käsitsemist, seega pead kasutama pehmet lappi või mikrokiudlapit plekkide eemaldamiseks.

  1. Seoses puhastusvahenditega pead olema samuti ettevaatlik. Nõudepesuvahendite kemikaalid võivad kangas liiga tugevad olla. Selle asemel kasuta õrna dušigeeli.
  2. Katta alad, mida soovid pesta, seebiga ja niisutada külma veega.
  3. Peale selle õrnalt hõõru seda lapiga, kuni plekk tõstetakse kangast välja.
  4. Eemalda seebijäägid niiske rätikuga ja lase õhu käes kuivada.

Mesh jalatsite puhul võivad nad olla valmistatud tugevamatest materjalidest, nagu nailon ja polüester, mistõttu on sul võimalik kasutada harja, kui sul on see, või vana hambaharja. Samuti sõltub see sellest, kas jalatsid on pehmed või tugevad; seega, kui kasutad hambaharja, vali pehmed harjased pehmete jalatsite jaoks ja kõvad harjased kõvade jalatsite jaoks.

  1. Sa tunned oma jalatseid kõige paremini, seega vali õige harja - pehme pehmed jalatsid ja kõvad kõvad jalatsid.
  2. Harja eemaldada mustus ja nahk jalatsilt.
  3. Segada 1 osa söögisoodat / jahvatustootest 1 osa äädika, ja niisutada segu plekiste aladele umbes 15 minutiks.
  4. Pärast 15 minuti möödumist, hõõru õrnalt ala, mille oled kaetud, paar minutit, enne kui lõpuks kasutad pehmet ja niisket lappi, et pesta ja eemaldada see.
mustad jooksujalatsid, tenised, treeningjalatsid

Sünteetilised nahajalatsid

Sünteetiliste nahajalatsite materjal ei hoia plekke sama tugevalt nagu nailon/ polüester mesh ning on mitmeti vastuvõtlikum kui päris nahast jalatsid, seega on sinu sünteetiliste jalatsite puhastamine palju lihtsam. Loodetavasti märkad, et mustus ja häda jääb kergesti üles, kui hakkad neid puhastama.

Kuidas seda teha

  1. Valmista segu, milles on sooja vett ja veidi õrna pesuvahendit.
  2. Võta puhas lapik ja niisuta see seguga, enne kui hakkad pesema jalatsite määrdunud alasid.
  3. Kui oled niisutatud määrdunud piirkonnad, hõõru neid õrnalt harjaga või hambaharjaga paar minutit.
  4. Kuivatage jalatsid niiske ja pehme lapiga, et eemaldada seebijäägid, ja laske jalatseid õhu käes kuivada.

Kanva tenised

Kanva jalatsid on aga vähem leebed ja muutuvad kergemini määrdunud kui sünteetilised nahajalatsid, kuid vastavad on need väga vastupidavad. Sellegipoolest, on võimalik jalatseid pesta pesumasinas; ole lihtsalt ettevaatlik ja veendu, et paned need padjapüüridesse ja kasutad õrnat programmi külma vee ja väga vähe pesuvahendiga. Kui jalatsid on täiesti valged, võid lisada pleegitit ja unustada pesuvahendi. Kui programm on lõppenud, võta need välja ja lase õhu käes kuivada. Kuid alati on parem pesta jalatseid käsitsi, kuna sul on rohkem kontrolli selle üle, mis läheb kuhu.

Kuidas seda käsitsi teha

  1. Valmista segu, milles on võrdsed osad sooda ja soe vesi.
  2. Leia hea vana kasutatud hambahari või üks, mis on spetsiifiliselt jalatsite jaoks ja kasta see valmissegusse, mille olete teinud.
  3. Kärbi plekke ja mustust jalatsitest välja hambaharjaga, kuni need on puhtad.
  4. Lase jalatsitel kuivada seguga, enne kui vajadusel pesed söögisoodat, kui see on kuivanud ja kõva, niiske lapiga.

Nahkjalanõud

Nahk võib olla suurepärane materjal, mis võib palju teha riietuse heaks, kuid see võib ka põhjustada suuri frustratsioone ja peavalusid, kui seda tuleb puhastada. Nahkjalanõud võivad kergesti saada mitmeid plekke ja nad on väga vastuvõtlikud kulumisse, mis võib muuta materjali looduslikku patina. Niipea kui märkad, et jalatsitel on plekk, on oluline hoolikalt ravida tekkinud plekke.

Kuidas seda teha

  1. Valmista segu, milles on veidi vedelat nõudepesuvahendit ja vett kausis. Kasta mikrokiudlapik segu ja kasuta seda ettevaatlikult, et pesta nähtavat mustust ja soolapleke jalatsite pinnalt.
  2. Lisa segule natukene soodat ja sega see kasutatud hambaharjaga või sobiva harjaga nahale. Kasuta hambaharja, et hõõruda jalatsite tallad, kuni enam mustust ei näe. Kuivatage seebi ja mustuse mikrokiudlapiga või peske see haugu või pesuvesi all.
  3. Nutika ideena, mida oleme leidnud, on kasutada akna puhastusvahendit, et jalatsid läikivamaks muuta! Pritsi ravimit otse jalatsi peale või mikrokiudlapile, poleeri see ja pühkige ära.
  4. Tehke sama teise jalatsiga ja laske neil täielikult kuivada, kuid hoidke neid eemal otsesest päikesevalgusest ja kuumusest.

Seemisnahk jalatsid

Seemisnahast tenised on ühed kõige frustratsiooniväärsemad jalatsid, mida püüda kvaliteeti säilitada. Seemisnahk ei oma kaitsvat välist barjääri nagu nahk, andes sellele sametise tunde, kuid see tähendab ka, et see on väga vastuvõtlik föönipaljudele õnnetustele, millega võid silmitsi seista, kui neid kannad. Halvem on see, et seemisnahk on samuti üsna madal puhastuse suhtes.

Kui sa pole seda teinud, on hea mõte investeerida harja, mis on spetsiaalselt mõeldud seemisnahale. Ole lihtsalt ettevaatlik harjamisega, kuna sa ei soovi olla liiga agressiivne, kuid harja võib teha imesid puhta pinna kõige jaoks.

Teine asi, millesse võid investeerida, on seemisnahast kustutuskustulaine. Suru kustutuskustulaine plekile ja hõõru ja manipuleeri, kuni plekk kaob. Kui oled lõpetanud, kasuta puhtaid lapikesi, et eemaldada jäägid puhastamisprotsessist.

Kui jalatsid ei ole pärast kahe tööriista kasutamist, millesse oled investeerinud, puhtad või kui sa lihtsalt ei soovi investeerida, võid kasutada valget äädikat.

Kuidas seda teha

  1. Kanna veidi valget äädikat puhtale lapile ja niisutada õrnalt lapik pleki kohale. Sa ei vaja palju äädikat, nii et kasuta nii vähe kui võimalik.
  2. Pese plekk õrnalt lapikuga, millel on valge äädikas.
  3. Pärast pleki eemaldamist, puhasta ala niiske lapi või rätikuga ja lase õhu käes kuivada.

Kuidas hoida jalatseid puhtad

Nüüd, kui oled saanud põhjalikku teavet selle kohta, kuidas teniseid puhastada, saame kokku võtta juhendi mõne lihtsa näpunäidaga, kuidas neid puhtana hoida.

  1. Kontrollige jalatseid iga kord, kui koju jõuad. See võib tunduda ebavajaliku ja tüütu lisandina, kuid kui tead, kuidas sinu jalatsid on, enne kui need ära paned, võib see aidata säilitada nende kvaliteeti.
  2. On super oluline puhastada
Tilbage til blog