5 tegn på at du skal udskifte dine løbesko

5 märki, et sa pead oma jooksutossud välja vahetama

Kõik kingad kuluvad ajaga, isegi kui sa pole neid kaua kasutanud. On olemas kuldne reegel, et jooksukingad peavad vastu 1000 km +/- 200 km. See varieerub loomulikult kingast kingasse ja sõltub sellest, kui palju või vähe neid on kasutatud. Selles artiklis anname sulle mõned nõuanded kulumise kohta kingadel ja kaalutlused, mida võid teha, et vahetada oma jooksukingad välja.

1. Sa ei mäleta, millal viimati ostsid uusi jooksukingad

Kingadel on kasutusaeg, mida me tavaliselt mõõdame kilomeetrites, kuid isegi kasutamata kingad võivad aasta või kahe jooksul laguneda. Vaht, mis moodustab kinga kõige kriitilisema osa amortisatsioonist, laguneb ja muutub ajaga vähem reageerivaks ja "elavaks". Isegi juhusliku kasutamise korral soovitatakse sul oma jooksukingad uuendada kord aastas ja regulaarse kasutamise korral iga 3-6 kuu tagant.

Valged jooksukingad hea pehmendusega

Meie kingadel Famme on jäme tald, mis on valmistatud kergest EVA vahtmaterjalist, ja koos Ortholite sisetallaga on neil suurepärane kasutusaeg. Erakordselt konstruktsiooniline segu erinevatest omadustest teeb neist uskumatult head jooksukingad. Vaata tagasisidet, mida oleme nende kohta meie tootelehel saanud.

2. Sinu kingadel on rohkem kortse kui su jalgadel pärast pikka vanni

Üks parimaid visuaalseid indikaatoreid kinga kulumise kohta on vahevaht kokkusurumine. Vaht, mis on oma reaktsiooni kaotanud, omab horisontaalset kortsu ja näeb "pigistatud" välja.

See on parem indikaator kui kingade kummitald - mõned jooksjad ja jalutajad kulutavad kummist osi vähem kui 150 kilomeetrit tänu hõõrdumisele, mida kingad ja jalad kogevad.

3. Ülemine ja sisemine kulumine

Otsi auke või ebatavalist kulumist. Need on märgid, et king on üle kulunud ja tuleks vahetada.

Kuigi enamik inimesi ei pea kingi iga 6 kuu järel vahetama, on hea mõte neid pärast 6-kuulist kasutamist põhjalikult üle vaadata. See annab sulle hea indikatsiooni, kui kiiresti sinu kingad lagunevad.

4. Kulumine tallal

Vaata oma kingade alumist osa; kui tald on ülimalt kulunud mingis piirkonnas, on tõenäoliselt aeg need asendada.

Aseta king silmade kõrgusele tasasele ja ühtlasele pinnale. Enamik kingi peaks olema tasasemad, ilma et nad kukuksid või kiigutaksid. Kui tallad (kummiosad) on kulunud, võivad kingad kiigutada või isegi seista kõveralt.

"Normaalne" kulumine toimub kanna välisküljel ja ühtlaselt jalaessuosas. Kui märkad liigset kulumist teistes piirkondades, võib see olla märk sellest, et king on üle sõidetud või et sul on biomehaaniliste vajaduste jaoks vajalik eri tüüpi kingad.

5. Kõik hakkab valutama

Oleks tore, kui sa ei peaks enam kunagi uusi kingi ostma. Kuid mida kauem sa kannad kinga kasutusaega, seda vähem toe ja pehmendust tal on, põhjustades täiendavat stressi ja väsimust jalgades, jalalihastes, põlvades ja puusades.

Vaata meie artiklit pronatsioonist, ülepronaatsioonist ja alandpronaatsioonist ning sellest tulenevatest valudest.

Kas sinu jooksukingad tunduvad lamedad või oled märganud väikseid ärritusi põlvedes või jalgades? Kui tunned valu ja need valud näivad seostuvat sinu kingadega, mis hakkavad olema vanad, võib nende asendamine uue, värske paariga anda soovitud leevendust kehale.

Kui arvad, et kingad on põhjustanud vale kulumise ja kulumise erinevates kehapiirkondades, on vajalik vaadata ennetavat ravi, et valud ei süveneks. Vaata meie artiklit kahjustuste ennetamise treeningust.

Kvaliteedi säilitamise näpunäited

  • Hoia need kuivad. Pärast vihma või intensiivset kasutamist, mis on toonud endaga kaasa higistamist, täida need ajalehe paberiga või millegi sarnasega ja lase neil õhu käes kuivada. Tee ainult pindmist pesemist mustusest ja sarnastest asjadest oma spordi või jooksukingadel ja ära pane neid kunagi pesumasinasse. Vaata meie artiklit, kui sul on küsimusi kuidas kingi pesta!

Kuid meie mitmekesiseid kingi võib siiski pesta pesumasinas. Eemalda paelad ja sisetald ning pane pesumasin 30 kraadi juures madala tsentrifuugimisega

Tilbage til blog